5 motive pentru care sa-ti cumperi un telefon sau o tableta dintr-un import oficial

Majoritatea romanilor considera pretul ca fiind principalul factor de decizie atunci cand isi cumpara un telefon mobil sau o tableta. Din acest motiv, multi dintre ei se orienteaza catre firme care nu sunt importatori oficiali pentru produsele respective sau catre siteuri de licitatii de unde le pot cumpara la un pret mai mic.

E un sentiment placut sa stii ca ai cumparat un telefon sau o tableta la un pret mai mic decat cel din magazin, dar esti sigur ca ai facut alegerea potrivita?
Cel mai bine ar fi ca inainte de a achizitiona un astfel de produs sa te opresti si sa te gandesti la motivele pentru care acel telefon sau acea tableta are un pret mai mic decat la importatorii oficiali. Problema este ca multi oameni sar peste acest pas si se bazeaza doar pe pretul redus, fara sa se documenteze in prealabil.

Daca ai cumparat un telefon mobil sau tableta de la un importator neoficial, s-ar puteai sa dai peste niste probleme la care nu te asteptai si chiar sa intorci produsul respectiv in garantie din diferite motive. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa cumperi telefoane mobile si tablete doar de la importatori oficiali.

1) Nu vei avea probleme cu frecventele de functionare care nu corespund

Producatorii de telefoane mobile si tablete au grija ca acestea sa corespunda frecventelor de emisie-receptie in zonele in care sunt comercializate. De aceea Samsung va produce mai multe variante de Samsung Galaxy S6 Edge in functie de zona sau tara in care vor fi vandute. De cele mai multe ori, frecventele de emisie-receptie din Asia si Europa sunt diferite iar telefonul tau, daca va fi cumparat de la un importator neoficial, se va bloca frecvent sau se va restarta.
Acest lucru nu inseamna ca telefonul este stricat, ci mai degraba ca telefonul nu este compatibil cu zona in care te afli. Ca sa nu cazi in aceasta capcana, inainte de a cumpara un telefon mobil, vezi exact care este seria acestuia. De exemplu, pentru Samsung Galaxy S6 Edge, diferenta este de doar o litera in denumirea telefonului mobil: G9250 (China, HK), G925A (AT&T), G925F (Global), G925FQ (Turcia), G925I (LATAM, Singapore, India, Australia), G925K (Korea), G925L, G925S (Korea), G925T (T-Mobile).

Tot la capitolul frecvente, trebuie sa vorbim si despre retelele 4G a caror dezvoltare continua in Romania. De exemplu, principalii jucatori din domeniul retelelor telecom se orienteaza catre 4G pe 2600MHz (TDD-LTE) iar in ceea ce priveste versiunea telefoanelor mobile, unele dispozitive nu ruleaza TDD-LTE ci FDD-LTE. (Diferenta dintre TDD-LTE si FDD-LTE consta in vitezele de download si de modalitatea in care se face download/upload).
Alege sa cumperi telefoane si tablete de la un importator oficial pentru a nu avea probleme cu frecventele folosite la noi.

 

2) Nu vei intampina obstacole daca vrei sa beneficiezi de garantie

Exista destule siteuri de unde iti poti cumpara telefoane mobile Samsung sau Apple, dar merita sa faci aceasta alegere? Atunci cand iti cumperi un telefon sau o tableta de la un importator oficial, ai produsul la fata locului, garantia si termenii acesteia sunt usor de inteles si, in cazul in care produsul pateste ceva, il poti trimite linistit in service.
Daca alegi sa achizitionezi un telefon mobil de pe siteurile din afara Romaniei, vei fi nevoit sa astepti o perioada indelungata de timp pana produsul ajunge la tine, versiunea acestuia poate sa nu corespunda cu cea de pe site si vei avea probleme cu garantia acestuia. Produsele care nu sunt cumparate de la importatori oficiali nu sunt primite in service-urile autorizate pe baza garantiei.
Daca iti vei cumpara un telefon sau o tableta de la astfel de importatori neautorizati, vei intampina probleme la trimiterea in service si vei fi nevoit sa astepti foarte mult timp pana cand defectul se va remedia (daca este posibil).

3) Esti sigur ca primesti ceea ce cumperi

Exista cazuri in care unele persoane si-au cumparat telefoane sau tablete de la importatori neoficiali si au avut trista realizare de a vedea ca accesoriile nu se potrivesc cu normele din Romania. De exemplu, unele telefoane au fost trimise cu incarcatoare ce nu functioneaza la noi. Astfel vei fi obligat sa cumperi incarcatorul potrivit, ceea se traduce printr-o cheltuiala inutila.

4) Nu ai costuri ascunse

Asa cum am mentionat, cheltuiala inutila legata de accesoriile cu care un telefon comercializat in Romania ar trebui sa vina, trebuie sa mentionam si de cheltuielile aditionale pe care trebuie sa le suporti atunci cand cumperi un telefon sau o tableta de pe siteurile de licitatii din afara Romaniei sau din afara Uniunii Europene (taxa la vama daca depaseste o anumita suma sau TVA daca e din afara UE).

5) Esti sigur ca folosesti sistemul de operare original, fara bloatware

De cele mai multe ori, versiunile de telefoane mobile si tablete care nu sunt comercializate in tara noastra, dar pot fi cumparate de la importatori neoficiali vor avea sistemul de operare modificat si vei avea nevoie de cunostinte avansate pentru a fi sigur ca sistemul de operare folosit este cel original, neatins, fara probleme de securitate.

Daca alegi sa cumperi telefoane mobile si tablete de la importatori neoficiali vei avea supriza de a-ti vedea dispozitivul plin de bloatware chinezesc (aplicatii inutilie) si fara market-ul oficial Google Play, asa cum este prezentat si in filmuletul de mai sus.

Pe GSMFit.ro gasesti doar produse originale.

 

Care este opinia ta ?

punctele marcate cu * sunt obligatorii