CRACIUNUL E MAGIC – FA UN CADOU, SAU CHIAR DOUA!

speranta-pentru-tine

Zilele de decembrie sunt agitate, nu-i asa? Ai mai mult de munca, orasul este aglomerat, drumurile sunt mai lungi si, in plus, trebuie sa-ti gasesti timp pentru cadourile celor dragi. Chiar daca poti sa le comanzi pe Internet tot vei consuma mult timp sa gasesti oferta potrivita. Vrei un cadou frumos, util, cu care sa impresionezi si ti-ai propus sa cauti si cel mai bun pret din piata pentru el.

Asaza-te, respira si gandeste-te la lucrurile importante din viata ta! Iti vei da seama ca cel mai mult ti-ai dori sanatate si momente fericite alaturi de familie si prieteni. Si nu e o tragedie ca dai 5 lei in plus pentru un cadou fata de cel mai mic pret pe care l-ai putea gasi. Din contra, in felul asta s-ar putea sa faci un cadou in plus, sa aduci bucurie sau putina alinare unui copil care are mare nevoie de asta.

Alege un card de memorie pe care amintirile clipelor fericite sa fie pastrate in siguranta! Ajuta-ne si tu sa ajutam mai mult!

In decembrie GSMFit doneaza Asociatiei Speranta Pentru Tine 20% din valoarea tuturor cardurilor de memorie MicroSD Samsung Evo Plus vandute in perioada sarbatorilor de iarna.

Pe cine vrem sa ajutam impreuna? Asociatia Speranta Pentru Tine este o organizație non profit, neguvernamentală ce are ca scop sprijinirea persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate fizică, psihică și socială.

În prezent, Asociația Speranță Pentru Tine derulează programe destinate următoarelor categorii de beneficiari:

1. Copii diagnosticați cu cancer și alte boli grave

Acest program constă în organizarea diferitelor proiecte și activități în cadrul Sălii de joacă a Spitalului Clinic Fundeni și pe Secția de oncopediatrie a Spitalului de copii M. S. Curie  fostul Budimex) :

– terapie ocupaţională ( pictură, jocuri educative, lectură, lecţii de cultură generală, vizionarea de filme documentare, artistice si animate, lucru manual, etc.)

– seara de film

– consiliere pshihologică ( individuala si de grup) ;

– kinetoterapie ( oferit gratuit tuturor pacienţilor Secţiei de Pediatrie);

– editarea de broşuri informative oferite gratuit părinţilor copiilor ;

– tabere gratuite pentru pacienţi sau foşti pacienţi ale Secţiei de Oncopediatrie Fundeni și M.S. Curie;

– suport material prin procurarea de medicamente.

2. Copii din centre de plasament – I CAN DO IT

Acest program are scopul de a îi ajuta pe copiii și tinerii din mediul instituționalizat să fie pregătiți pentru momentul când va trebui să parasească centrul de plasament, ajutându-i  și motivându-i în mod special să-și continue studiile și educația.

Programul educativ I CAN DO IT cuprinde activități care au la bază obiective educaţionale pe diferite teme de viaţă, socializare, recreere, formarea abilităţilor, însuşirea unor valori de viaţă, formarea unor trăsături de caracter ce vin în completarea cunoștințelor asimilate în centrul de plasament. Activitățile propuse urmăresc:

  • Construirea unei relații cu copiii și tinerii ( sunt aici în calitate de priten, să te înțeleg, să te ascult, să găsim soluții)
  • Dezvoltarea respectului față de cei din jur ( colegi, personalul centrului, prieteni, semeni, etc.)
  • Dezvoltarea și legarea unor prietenii sănătoase ( anturaje )
  • Alegerea unui stil de viață moral
  • Cultivarea unor abilități de viață și valori pozitive
  • Creionarea unui scop în viață
  • Responsabilitatea luării deciziilor
  • Dezvoltarea gândirii
  • Dezvoltarea abilităților și aptitudinilor
  • Rezolvarea conflictelor
  • Dezvoltarea stimei și încrederii în sine
  • Dezvoltarea gândirii

3.Oameni fără adapost

Acest program are două componente majore:

    1. Casa Samariteanul. Centrul de zi si noapte unde oamenii fără adăpost intră într-un program de recuperare și are ca scop reabilitarea psihică, spirituală și socială. Programul este format din mai multe etape si se derulează pe o perioada aproximativa de 12 luni.
    2. Echipe stradale. Formate în special din voluntari echipele stradale merg săptămânal pe stradă în zilele de luni, miercuri și vineri, discutând cu oamenii fără adăpost, împărțind alimente și spunându-le despre centrul Casa Samariteanul și serviciile de care pot beneficia în cadrul acestuia.

Care este opinia ta ?

punctele marcate cu * sunt obligatorii