Cum sa profiti de sezonul de reduceri Black Friday

banner-Black-Friday-2016

Ziua internationala a reducerilor, Black Friday, este un fenomen care a prins foarte bine in Romania, mai ales pe piata produselor electronice si electrocasnice, si care este originar din Statele Unite ale Amercii. Acolo, Black Friday este ziua urmatoare a sarbatorii Thanksgiving (Ziua Recunostintei), care pica intotdeauna in a patra joi din noiembrie, iar dupa Black Friday urmeaza o noua zi a reducerilor, Cyber Monday, in incercarea comerciantilor de a-si lichida stocurile si de a se pregati pentru sarbatorile de iarna.

Pe de alta parte, orasul te imbie cu vitrine in care ursuletii asteapta Craciunul si supermarketurile au rafturi pline de globuri si beteala.

Este clar ca este timpul sa te trezesti din amorteala rutinei zilnice. Daca ti se pare ca rosul, verdele si argintiul sclipesc prea tare in peisajul de toamna, cand, prin aglomeratie, iti ploua pe parbriz ba cu picaturi reci si prafuite, ba cu frunze galbene din cerul clar si albastru, atunci poate ca negrul de Black Friday iti va sublinia mai bine realitatea: vin sarbatorile! Black Friday, Cyber Monday, PreCraciun, oricum i-ai spune, finalul de noiembrie este perioada cand oamenii deschid fermoarul la portofelul care se inchisese bine dupa vacanta de vara si inceputul scolii.

Vestea buna este ca sunt, intr-adevar, reduceri!

Ar fi bine sa profiti de ele si sa tii cont ca in Romania, la cele mai multe magazine, sezonul de reduceri Black Friday 2016 va incepe pe 18 noiembrie si va avea loc in doua weekend-uri consecutive, sau mai bine zis, timp de doua saptamani intregi, pana pe 28 noiembrie.

Un alt lucru de care ar trebui sa tii cont este ca reducerile s-au mutat in mediul online dintr-un motiv usor de inteles: cine ar vrea sa piarda ore intregi si sa se calce in picioare in magazinele arhipline, cand poate sta acasa in pajama sa vaneze cele mai bune oferte? Iar de pe telefonul mobil este si mai usor sa navighezi si sa faci cumparaturi, chiar si de la birou.

Asadar, daca esti interesat sa cumperi un smartphone sau o tableta, atunci acesta este momentul perfect sa o faci, deoarece in sezonul de reduceri Black Friday multe magazine, printre care si gsmfit.ro, fac reduceri de preturi la anumite produse.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o afacere buna de Black Friday:

  1. Daca stii deja foarte bine ce produs vrei, studiaza de pe acum ofertele de pret ale mai multor magazine, iar cand incep reducerile Black Friday, verifica daca acel produs beneficiaza de o reducere reala de pret. Daca intr-adevar produsul este mai ieftin, nu mai sta pe ganduri, stocurile la preturi reduse se epuizeaza repede.
  2. Reducerile foarte mari, gen 50%, la telefoane si tablete ar trebui sa iti ridice un mare semn de intrebare: un astfel de pret este mult sub pretul de achizitie al respectivului produs. Si atunci, de ce vanzatorul ar face aceasta mutare ilogica? O explicatie ar fi o strategie de marketing prin care acesta isi doreste notorietate si sa atraga un trafic foarte mare pe site, care mai departe sa-i creasca pozitionarea pe Google. In acest caz, doar un stoc mic de produse va fi scos la vanzare cu acel pret ultra-redus, stoc care se va epuiza in mai putin de o ora, iar tu ai mari sanse sa nu te numeri printre acei fericiti castigatori la “loterie”. O alta explicatie, mult mai periculoasa pentru tine, ar fi ca sunt scoase la vanzare loturi cu probleme, refuzate pe alte piete sau reconditionate si revandute. Ca sa recunosti astfel de produse, citeste cu atentie sfatul numarul 3.
  3. Verifica perioada de garantie a produsului si cine o acorda, precum si termenii si conditiile de livrare, returnare si restituire a contravalorii produsului. Reprezentantii oficiali ai diferitelor branduri vor vinde intotdeauna produse noi si fabricate special pentru Europa, iar codurile de produse vor fi clar evidentiate. In opozitie cu acestia, pe piata de smartphone-uri si tablete exista multe firme fantoma care scot facturi la imprimanta fara sa le inregistreze si multi “baieti destepti” care te cheama in oras sa iti vanda din portbagaj “un telefon nou si sigilat” la care te bucuri ca ai facut o afacere buna. Dar daca noul tau smartphone va avea vreo problema de orice fel, pretul pe care il vei plati pe reparatie, in cazul in care mai poate fi reparat, va face ca achizitia ta la pret redus sa devina exorbitanta.
  4. Verifica datele de contact ale site-ului care te incanta cu o oferta buna: ar trebui sa aiba unul sau mai multe numere de telefon de contact si o adresa fizica unde sa poti gasi in orice zi un reprezentant care sa te ajute in cazul in care ai o problema. Ai sa fii uimit de cat de multe site-uri nu furnizeaza aceste informatii esentiale. Oare de ce?
  5. Citeste review-urile magazinului de unde vrei sa cumperi. Daca balanta inclina spre review-urile negative, ar fi bine sa eviti un astfel de magazin online, mai ales in perioada Black Friday, cand totul se misca mai greu ca de obicei din cauza volumelor foarte mari.

Fii atent la toate aceste aspecte si vei avea numai de castigat. Iti dorim spor la cumparaturi si sa ai parte doar de experiente pozitive in acest sezon al reducerilor de Black Friday!

Care este opinia ta ?

punctele marcate cu * sunt obligatorii