Samsung Galaxy Note 7 – Ce aduce nou cu adevarat?

galaxy-note7-screen

Abia s-a lansat oficial si inca nici o bucata din modelul oficial pentru Europa al Galaxy Note 7 nu a ajuns in magazinele din Romania, dar toata planeta vorbeste despre el ca fiind cel mai bun smartphone din toate timpurile – la momentul septembrie 2016, bineinteles.

Intr-adevar, pentru utilizatorii fideli de Galaxy Note asteptarea pentru trecerea de la Note 4 la Note 7 a meritat pe deplin. Exact, am scris Note 4. Nu am uitat de Note 5. Doar ca cel din urma nu a fost niciodata lansat si produs pentru Europa, iar cei care si l-au procurat de pe pietele asiatice au simtit pe pielea lor nevoia de a-l restarta frecvent din cauza erorilor de soft si a blocarilor totale. (vezi articolul http://blog.gsmfit.ro/5-motive-pentru-care-sa-ti-cumperi-un-telefon-sau-o-tableta-dintr-un-import-oficial/#more-72)

Direct la Note 7? De ce?

Motivul pentru care Samsung a numit noul Note direct Note 7, sarind peste 6, este ca telefonul face parte din familia Galaxy S7 si S7 edge; nu a mai pornit-o pe o cale separata, la fel ca modelele Note anterioare.

Seria 7 presupune un set de asteptari: exteriorul lui Note 7 iti reafirma suspiciunile, iar experienta de utilizare le va confirma pe deplin. Iata cateva asemanari dintre Note 7 si S7 edge:

  • Un design imbunatatit, confectionat din sticla si metal, curbat atat pe partea din fata, cat si pe partea din spate, astfel incat, chiar daca este un telefon mare, el se aseaza perfect in palma. Este cel mai rezistent telefon Samsung, desi pare un telefon din sticla, destul de usor, cu o parte metalica in mijloc (cel mai rezistent aluminiu – seria 7000), doar cat este necesar – ca un sandwich intre cele doua parti de sticla rezistenta Gorilla Corning 5. Una peste alta, este un smartphone de o frumusete deosebita, care atrage privirile ca un magnet.
  • Cel mai bun display din industrie – superAMOLED de 5,7”, uimitor de luminos si colorat. Lumina, culorile si detaliile dau viata imaginilor, facandu-le, parca, sa iasa din ecran. Ecranul edge te va ajuta la accesarea rapida a aplicatiilor si contactelor favorite.
  • Camera – identica cu cea a Galaxy S7, pentru ca nici un producator nu a iesit pe piata cu o camera mai buna de la aceasta lansare, cu 6 luni in urma: camera principala de 12 MP, cu un senzor de 1,4 micropixeli si o deschidere f/1.7; camera frontala de 5 MP, de asemenea cu deschiderea f/1.7. Galaxy Note 7 face fotografii clare si luminoase atat in interior, cat si la exterior sau in conditii de lumina slaba. In modul Automat ea se descurca foarte bine sa aleaga intre standard si HDR, cu o viteza fantastica, de sub 1 secunda, printr-o dubla atingere a butonului Home.
  • Rezistent la apa si praf – este primul Note care are standardul IP68. Telefonul rezista sub apa 30 de minute, la o adancime de 1,5 m. Vei putea chiar sa inregistrezi un videoclip sub apa, fara ca smartphone-ul sa pateasca ceva.
  • Slotul de card SD – Samsung a luat decizia corecta cand a reintrodus acest slot de card, cu o capacitate de stocare de pana la 256 GB. Nu numai ca poti stoca un volum mai mare media sau de aplicatii, dar poti transfera din sau in computer diferite fisiere pentru a le asculta sau viziona.

Totusi, ce aduce nou cu adevarat acest model?

Pentru fanii Note care s-au speriat cand au vazut ca seamana prea mult cu S7, Samsung a introdus cateva caracteristici nou-noute si extrem de utile:

scrierea in modul screen off pe samsung galaxy note 7

  • S Pen rezistent la apa si praf – cel mai bun stylus pe care il ofera orice smartphone de pe piata. Este de doua ori mai precis decat versiunea Note anterioara: varful stiloului are 0,7 mm (fata de 1,6 mm la Note 5); nivelul senzorului de presiune este de 4096 (fata de 2048 la Note 5). Asta inseamna ca poti sa scrii mai clar si mai repede sau sa desenezi mult mai detaliat. Mai mult decat atat, vei putea scrie direct pe eranul blocat al telefonului datorita functiei Screen-Off Memo.
  • Aplicatia Samsung Notes – toate notitele create, textele si imaginile modificate cu S Pen sunt grupate aici, intr-un singur loc. Tot aici vei regasi si vechile fisiere S Pen, transferate prin SmartSwich din fostul tau Note.
  • Interfata TouchWiz este redefinita: pe fundalul alb, mai simplu si mai compact, sunt asezate iconitele cu linii fine, in nuante de gri si albastru deschis. Acestea sunt mai putine, aproape ca incap pe o singura pagina fara scroll. Setarile sunt grupate in categorii mai largi: “Connections”, “Display”, “Device maintenance”, iar subcategoriile cel mai des folosite sunt grupate mai logic si listate dedesubt.
  • Scanarea irisului si fisierul securizat Samsung Knox – sunt masuri de securitate sporita pentru ca doar tu sa poti accesa informatiile personale sau foarte pretioase din smartphone-ul tau. Cu totii avem date importante in telefon, sau fotografii pe care nu am vrea sa le impartasim cu alte persoane. Pentru a recunoaste irisul, trebuie ca telefonul sa fie tinut la aproximativ 20 cm de fata, la inaltimea ochilor, iar acestia trebuie sa fie deschisi mai mult decat in mod obisnuit timp de 9 secunde. Pare putin inconfortabil, dar poti folosi aceasta modalitate de autentificare doar pentru accesarea fisierului securizat prin sistemul Samsung Knox. Asadar, pe Samsung Galaxy Note 7 iti poti crea un Folder securizat in care poti crea o galerie separata si poti accesa diverse aplicatii folosind un cont diferit de cel pe care l-ai setat initial. Este ca si cum ai avea un alt telefon in telefonul tau.
  • Conectorul de tip USB-C (Type C) inlocuieste conectorul micro-USB si aduce mai multe beneficii: mufa poate fi folosita fara probleme pe ambele parti si poate transfera mai multe date. Faptul ca Samsung trece pe noul standard USB este extraordinar, mai ales daca ne gandim ca si noile sale modele ce urmeaza a fi lansate vor folosi conectorul USB-C. Pentru a usura tranzitia, pachetele Galaxy Note 7 contin un adaptor de la USB-C la micro-USB, pentru ca toti am strans de-a lungul timpului o gramada de cabluri si incarcatoare micro-USB, pe care, astfel, le vom mai putea folosi o vreme.

Una peste alta, daca ai un Galaxy Note anterior sau orice alt smartphone mai vechi de seria Galaxy S7 si vrei sa faci o schimbare, upgrade-ul la Galaxy Note 7 merita cu prisosinta. Este telefonul Android cu care Samsung isi etaleaza cel mai frumos design, cea mai mare viteza, cel mai bun display din lume si o camera pe masura, cele mai performante caracteristici tehnice, toate sustinute de o baterie mai puternica, care dureaza mai mult si iti permite sa savurezi o zi intreaga toate bunatatile pe care Note 7 le ofera.

Care este opinia ta ?

punctele marcate cu * sunt obligatorii