Noul iPhone 7 – Cine pe cine pacaleste?

culori iphone 7

“Unora dintre imparati le-a placut sa poarte razboaie, altora sa inalte palate, dar imparatul din povestea noastra avea o slabiciune mai aparte: ii placeau peste masura hainele…Intr-o zi venira la curte doi pehlivani care incepura sa se laude: ‘Hainele pe care noi le facem sunt atat de fine, iar modelul lor atat de mestesugit, incat numai cei intelepti si cu gusturi alese pot sa le vada.’…La sfarsitul saptamanii urma sa aiba loc o mare sarbatoare si toti se asteptau ca imparatul sa apara atunci cu noile lui haine. Pehlivanii lucrau zi si noapte, taind aerul cu foarfecele, tesand cu fir nevazut si prefacandu-se ca pun nasturi si panglici. Cand se plictisira, spusera: ‘Iata! Un costum demn doar de un imparat!’”

Pacat ca povestea asta a fost scrisa cu mult timp in urma de Hans Christian Andersen, dar tare bine se mai potriveste cu mult asteptata lansare de catre Apple a noului iPhone 7, respectiv iPhone 7 Plus, din 7 septembrie anul acesta.

Toata lumea a ramas cu gura cascata cand a vazut ca iPhone 7 este, de fapt, un iPhone 6S rezistent la apa si, “more worse” (cum a fost imediat ironizat si criticat), fara portul de 3,5 mm pentru casti. Aceasta a fost, practic, singura modificare importanta pe care a adus-o noul model. Oare pentru ca prin portul de casti putea intra apa? Sau pentru ca utilizatorii fideli sa cumpere noile casti wireless Apple AirPods, care vor costa aproximativ 160$?

 

iPhone 7 a reusit, totusi, performanta sa fie cel mai bun subiect de gluma de la un capat la celalalt al planetei. Practic, cei de la Apple au incercat prin modelele iPhone 7 si iPhone 7 Plus, sa se alinieze la inovatiile aduse de brandurile concurente. Ma rog, nu chiar la toate, ar fi fost prea mult, continuarea va fi peste un an. Dar, l-au adus pe  presedintele CEE & Nordic Region Consumer Business Group Huawei, Yanmin Wang, in pozitia de a ironiza lansarea iPhone 7 Plus: “Suntem incantati de faptul ca sistemul de camera duala al Huawei P9, realizat in colaborare cu Leica, i-a inspirat si pe altii!” Bineinteles, camera duala a existat si la modele LG, sau HTC, dar camera Huawei P9 a fost testata de multi specialisti in domeniu si i-a facut sa se intrebe daca nu cumva este mai buna decat cea mai buna camera a tuturor timpurilor, cea de pe modelele Samsung Galaxy S7 si Note 7.

Totusi sa vedem care sunt imbunatatirile pe care Apple iPhone 7 si iPhone 7 Plus le aduc fata de popularul model iPhone 6S:

  • Deja am mentionat mai devreme cea mai vizibila diferenta: lipsa portului de 3,5 mm pentru casti. In pachet exista casti care se conecteaza la portul Lightning, dar nu vei mai putea sa asculti muzica si sa incarci telefonul in acelasi timp.
  • Butonul Home este Touch Sensitive, sensibil la presiunea cu care apesi, dand acces tertelor aplicatii sa controleze ce se va afisa.
  • iPhone 7 este prevazut cu doua difuzoare stereo, avand astfel un volum si o frecventa de doua ori mai largi decat iPhone 6S.
  • Display-ul Retina de 4,7” si 1334×720 pixeli este cu 25% mai luminos si reda o paleta mai larga de culori decat iPhone 6S. Totusi, este mult sub display-ul SuperAMOLED de 5,1” si 2560×1440 pixeli, cu functia Always On al lui Samsung Galaxy S7.
  • Versiunea software este noua – IOS A10 Fusion, cu 40% mai rapida ca A9.
  • iPhone 7 va avea o culoare noua: Jet Black, un negru foarte lucios. Celelalte culori disponibile sunt: Black, Silver, Gold si Rose Gold.
  • Memoria interna porneste de la 32GB si mai exista versiuni mai scumpe de 128GB si 256GB. La fel ca toate modelele Apple, nici iPhone 7 nu are slot de card.
  • Camera are performante imbunatatite fata de iPhone 6S in ceea ce priveste pixelii, senzorul 4K, stabilizarea imaginii, deschiderea si flash-ul. iPhone 7 Plus vine cu o camera duala pentru portrete DSLR. In plus, camera porneste mult mai rapid, prin glisarea degetului pe ecranul oprit.
  • Este rezistent la apa si praf.
  • Bateria este mai puternica si va rezista 2 ore in plus fata de iPhone 6S.

Acestea fiind spuse, speram ca Apple va invata ceva din aceasta experienta si va deveni o companie mai inteleapta, asemenea imparatului din povestea noastra. Le dorim succes la vanzari si asteptam noi modele care sa confirme inovatia si calitatea Apple si care sa ne faca sa spunem “Wow!”.

 

Care este opinia ta ?

punctele marcate cu * sunt obligatorii