Nu-ti lasa iPhone-ul sa arate ieftin!

accesorii-originale-apple

Tu, posesorule de iPhone, indiferent ca este iPhone 6/6S, sau iPhone 7/7 Plus, ai unul dintre cele mai sigure, rezistente si frumoase modele de smartphone din lume. Un adevarat simbol in lumea telefoniei mobile.

Jumatate dintre cei care si-au cumparat un telefon iPhone au facut-o pentru calitatile deosebite ale telefonului: materiale de ultima generatie, camera de inalta rezolutie 4K, display Retina HD, procesor ultraperformant si, nu in ultimul rand, un sistem de operare extrem de stabil si sigur.

Cealalta jumatate a vrut pur si simplu sa fie la moda. Sa fim sinceri, este super cool sa ai un iPhone 7! Cata lume te invidiaza si ce bine iti sta cu el in buzunar sau in poseta, sau si mai bine atunci cand il folosesti!

Din oricare jumatate ai face parte, exista un punct comun:

Ai dat o avere pe telefonul tau mobil! Probabil esti tare mandru de achizitia ta.

Si atunci, de ce iti lasi companionul mobil sa arate atat de ieftin?

De ce vrei sa distrugi finetea aspectului original, acoperindu-l cu un silicon subtire, cu defecte pe alocuri si miros puternic de plastic? Luna de luna, cel mai rar la doua luni, iti cumperi aceeasi husa de plastic, poate cu cateva stelute in plus, poate cu o nuanta mai deschisa sau mai inchisa, in functie de sezon, si care poate chiar imita materiale naturale precum pielea sau pietrele pretioase. Vrei sa stii ceva? Plasticul asta matuieste carcasa telefonului, iPhone-ul pierzandu-si in timp aspectul satinat.

Este adevarat ca husele originale Apple, din silicon veritabil sau din piele naturala, sunt foarte scumpe in comparatie cu aceste huse de plastic, poate de zece ori mai scumpe. Dar cu siguranta isi merita fiecare banut, pentru ca husele Apple arata la fel de bine ca in prima zi chiar si dupa o perioada indelungata de utilizare, au acelasi design satinat si elegant ca si telefonul si, nu in ultimul rand, iti protejeaza perfect iPhone-ul de lovituri, fiind dublate in interior cu un strat de microfibra moale, care absoarbe socurile.

In alta ordine de idei, daca ai sti ca iPhone-ul tau ar putea exploda sau lua foc, ai mai cumpara si folosi cabluri USB sau adaptoare contrafacute? Ok, poate ca multe dintre aceste accesorii ‘fake’ nu iau foc, dar, in proportie de 99%, iti distrug telefonul in timp: circuitele de incarcare se incing si se ard la un moment dat, acumulatorul te va tine din ce in ce mai putin si se va incarca din ce in ce mai greu, sincronizarea datelor nu va mai fi posibila.

Stiai ca pe un adaptor de priza original este indicat amperajul, intotdeauna acelasi (5V/1000 mAh pentru adaptorul mini si 5,2V/2400 mAh pentru adaptorul care incarca si iPad) si ca acesta este foarte important pentru o incarcare corecta?

De asemenea, greutatea unui adaptor trebuie sa fie exact cea din specificatiile producatorului Apple. Un adaptor mai usor indica faptul ca ii lipsesc componente electronice care asigura incarcarea corecta.

Finisajul cablurilor si adaptoarelor ar trebui sa iti dea de gandit: orice asperitate si imperfectiune iti demonstreaza ca este vorba de un produs contrafacut.

Ultimul indiciu, infailibil, care iti spune daca este vorba de un produs original sau de unul contrafacut, este legat de pret si garantie. Pretul este, asa cum te astepti deja, mare, dar merita. Este pretul indicat de Apple in toate comunicarile oficiale, plus – minus cateva procente, in functie de magazin, curs de schimb etc. Orice pret la jumatate, chiar daca este afisat de magazine faimoase, care iti dau inapoi de doua sau de trei ori diferenta, este un pret al unor produse contrafacute si periculoase. In ceea ce priveste garantia, aceasta trebuie sa fie nici mai mult, nici mai putin de 12 luni. Acesta este termenul de garantie pe care producatorul Apple il acorda pentru produsele care contin componente electronice si toti vanzatorii care le comercializeaza trebuie sa respecte acest termen.

Atentie!

Numeroase accidente au avut loc peste tot in lume din cauza utilizarii accesoriilor contrafacute, astfel incat site-ul oficial Apple a publicat urmatoarele fotografii care te vor ajuta sa identifici diferentele dintre un accesoriu original Apple si unul ieftin, contrafacut si foarte periculos:

  1. Un cablu Lightning – USB Apple are înscris „Designed by Apple in California” și „Assembled in China”, „Assembled in Vietnam” sau „Indústria Brasileira” la aproximativ 18 centimetri de conectorul USB. La sfârșitul textului vei putea vedea un număr de serie format din 12 cifre.

inscriptii cablu usb original apple

2.Un cablu Lightning-USB Apple este neted, construit dintr-o singura bucata si are contactele rotunjite la capete si uniforme.

Un cablu Lightning-USB contrafacut este construit din mai multe bucati imbinate, finisajul prezinta asperitati, iar contactele sunt terminate in unghi drept si sunt neuniforme.

apple-lightning-pins

3. Latimea si lungimea portului Lightning Apple sunt intotdeauna aceleasi (7,7 mm x 12 mm), placuta frontala are o insertie gri, metalica, in timp ce porturile contrafacute au lungimea, latimea si grosimea variabile si o insertie alba sau neagra pe placuta frontala.

apple-lightning-inserting

4. Conectorul USB al cablului Lightning to USB Apple are elementele de blocare in forma trapezoidala si sunt distantate egal de margine. Un conector USB contrafacut are elementele de blocare in unghiuri drepte si distantate neuniform.

apple-lightning-finishing

5. Contactele USB Apple sunt placate cu aur, in timp ce contactele USB contrafacute sunt placate cu argint. Simbolurile USB Apple sunt gravate cu laser si intotdeauna la acelasi nivel, pe cand simbolurile contrafacute, daca nu lipsesc, sunt in relief.

contacte-usb-apple

6. Suprafata portului USB Apple este plata, neteda si uniforma, in timp ce un conector USB contrafacut are un opritor sau o adancitura pe suprafata cu asperitati.

Inainte sa iesi din casa, nu uita ca arati asa cum arata iPhone-ul tau!

Ai doua optiuni: fin, elegant, puternic, asa cum este si smartphone-ul in sine, sau ieftin, neingrijit si de proasta calitate, asa cum sunt toate accesoriile de duzina pe care le gasesti la indemana si care te striga pe voci diferite la fiecare pas. Atunci cand vrei sa cumperi, gandeste-te bine si fa alegerea corecta. Spor la cumparaturi!

Care este opinia ta ?

punctele marcate cu * sunt obligatorii