Samsung Gear S3 – un smartwatch remarcabil!

 

samsung gear s3

Samsung Electronics a lansat pe piata la sfarsitul anului 2016 modelul de smartwatch Gear S3. Acesta reprezinta o rafinare a predecesorului sau si vine cu imbunatatiri, care ii vor incanta si pe cei mai sceptici utilizatori de smartwatch-uri.

Smartwatch Samsung Gear S3 se prezinta in doua variante de modele:

  1. Gear S3 Classic – o aparitie eleganta, cu un design minimalist, un corp din otel inoxidabil si butoane circulare situate langa rama rotativa metalica. Cureaua din piele naturala intregeste aspectul luxos, iar in aceasta privinta avem o veste extraordinar de buna (utilizatorii de Gear S2 stiu de ce): cureaua originala Samsung poate fi inlocuita cu orice curea de ceas standard de 22 mm. La fel ca Gear S2 Classic, fata de care este mai mare cu 2 mm, acesta este modelul pe care trebuie sa il alegi atunci cand mergi la birou, sau pe care sa-l expui mandru la intalnirile de afaceri.
  2. Gear S3 Frontier – o aparitie sportiva care se adreseaza utilizatorilor activi. Are un design robust, cu rama rotativa o idee mai mare ca la modelul Gear S3 Classic si butoane dreptunghice, scoase in relief. GPS-ul incorporat il va face sa functioneze ca un smartwatch de sine statator, cu toate functiile active chiar si atunci cand nu este conectat la un smartphone.

 

Iata in continuare cateva dintre trasaturile esentiale, care cu siguranta te vor incanta, valabile atat pentru modelul Samsung Gear S3 Classic, cat si pentru modelul Samsung Gear S3 Frontier:

  • Rama rotativa, pe langa faptul ca te ajuta sa raspunzi la telefon sau sa respingi apelul, este o poarta deschisa catre terte aplicatii. Spre exemplu, cu aplicatia companiei Nest poti sa controlezi termostatul programat prin simpla rotire a ramei. Probabil auzi din ce in ce mai des despre “Inthernet of Things”, prin care poti controla de la distanta dispozitive utile din viata ta de zi cu zi.
  • Samsung Gear S3 este dotat cu o multime de senzori: accelerometru, senzor pentru lumina de ambient, puls, altimetru, barometru. Desigur ca te intrebi cu ce te ajuta in realitate toti acesti senzori. Spre exemplu, o monitorizare periodica a pulsului iti poate semnala, la un moment dat, o posibila problema de sanatate. Sau, cu siguranta ii vei fi recunoscator accesoriului tau Gear S3, cand, intr-o excursie pe munte cu prietenii, iti va semnala o schimbare brusca a vremii, iar tu vei putea sa-ti modifici traseul si sa te pui la adapost. Mai mult decat atat, smartwatch-ul Gear S3 este dotat cu un nou mod SOS care, atunci cand vei avea o urgenta, iti va alerta familia, prietenii si sistemul national pentru apeluri de urgenta, si le va transmite coordonatele geografice pentru a putea fi localizat rapid.
  • Noile smartwatch-uri au speaker incorporat. Asta inseamna ca poti prelua apelurile direct pe smartwatch, fara sa mai scoti telefonul din buzunar. In timpul convorbirii, daca ai nevoie de mai multa intimitate, poti muta apelul pe casti sau pe telefon, printr-o simpla apasare pe buton.
  • Ambele Gear S3 sunt mai solide si au primit certificarea IP68 de rezistenta la apa si praf. De asemenea, Samsung afirma ca cele doua noi modele au fost testate dupa standarde militare si ca rezista la temperaturi foarte scazute si foarte ridicate, la socuri, praf si la vibratii extreme.
  • Display-ul de 1,3” este printre cele mai clare display-uri din business – acelasi SuperAMOLED, cu functie Always On, protejat de sticla Gorilla SR+.
  • La fel ca Gear Fit 2, Gear S3 este perfect pentru monitorizarea fitness – noul smartwatch va recunoaste diferenta intre diverse miscari de sport pe care le faci: Yoga, genuflexiuni, fandari, abdomene, scari urcate vor fi raportate individual.
  • Sistemul de operare Tizen, prin ultima sa versiune, aduce posibilitatea de a scrie sau a desena pe display pentru a rasunde la mesaje sau pentru a crea scurte notificari.
  • Acumulatorul de 380 mAh este mai puternic si va putea fi folosit 3-4 zile intre doua incarcari.
  • Aplicatia Samsung Pay (este valabila doar in America), care functioneaza simplu, (trebuie doar sa atingi ceasul de orice cititor de carduri) si care este compatibila cu toate marcile de smartphone care au Android 4.4 Kitkat. Aceasta este o schimbare importanta (modelele anterioare erau compatibile doar cu smartphone-uri Samsung) care face sens si da platformelor de plati o sansa mai mare de a se dezvolta. Samsung Pay poate fi accesat prin introducerea unei parole cu 4 caractere, pe care ai creat-o anterior, apoi alegi cardul cu care vrei sa platesti. Gear S3 stocheaza in memorie informatia pe care o poti accesa atunci cand platesti si poti face pana la 10 tranzactii inainte de a trebui sa reconectezi ceasul la telefon. Vestea buna este ca sistemul de plata este blocat atunci cand ceasul nu este montat la incheietura.

 

 

Care este opinia ta ?

punctele marcate cu * sunt obligatorii